Cursussen

Cursussen

Ik geef privé- en groepscursussen, ontworpen om jullie optimaal voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje(s) en de eerste periode daarna. Beide cursussen bestaan uit 4 lessen van zo’n 2 uur. Tijdens deze lessen begeleid ik jullie stap voor stap in de voorbereiding op de bevalling en kraamtijd.

In mijn zwangerschapscursus gaan we uitgebreid in op zowel de fysieke als de emotionele en mentale aspecten van bevallen en de kraamtijd.  Met een stevige basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en kennis uit de Nederlandse geboortezorg, aangevuld met (onder andere HypnoBirthing®) ontspanningstechnieken zorgen we er samen voor dat jullie met vertrouwen de geboorte en eerste periode daarna tegemoet gaan!

Voor Wie?

Draagkracht Doetinchem is er voor zelfbewuste stellen die zich goed willen voorbereiden op de geboorte en de kraamtijd. Zijn jullie op zoek naar uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde kennis? Vinden jullie het belangrijk om tijdens de bevalling zelf de regie te houden, voorbereid te zijn op verschillende scenario’s, mogelijke (veelvoorkomende) complicaties en willen jullie keuzes kunnen maken die bij jullie passen? Dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres! Een geboorte verloopt vaak anders dan je van tevoren had bedacht, maar goede voorbereiding draagt enorm bij aan een positieve bevalervaring én een goede start voor jullie kleintje(s) en jullie als ouders.

De groepscursussen zijn interactief en dynamisch waarin jullie samen met andere stellen die in dezelfde fase zitten, ervaringen kunt uitwisselen en van elkaar kunt leren.

Vinden jullie het fijner om je in een persoonlijke setting voor te bereiden in plaats in een groep? Of hebben jullie specifieke wensen afgestemd op jullie unieke situatie? Bijvoorbeeld wanneer je opnieuw zwanger bent na verlies, een eerdere keizersnede hebt gehad en vaginaal wilt bevallen, een meerling verwacht of een eerdere traumatische bevalling hebt ervaren. Een privécursus stem ik volledig op jullie persoonlijke situatie, wensen en behoefte.

Wat kunnen jullie verwachten?

Kennis & Inzicht

Jullie krijgen inzicht in de fysieke aspecten en fysiologie van de geboorte, zodat jullie begrijpen wat er tijdens en na de geboorte gebeurt in het lichaam van de vrouw en dat van de baby. Precies begrijpen wat er fysiek gezien gebeurt geeft veel vertrouwen in het lichaam en het proces van de geboorte.

Ontspanning

Jullie leren welke cruciale rol ontspanning speelt en welke (natuurlijk) technieken, houdingen en bewegingen jullie kunnen toepassen om ontspanning te creëren en behouden en om jullie baby zo goed mogelijk te kunnen helpen om de beweging naar beneden en uiteindelijk naar buiten te maken. Dit helpt om de geboorte op een ontspannen en natuurlijke manier te laten verlopen.

Regie & Keuzes

Jullie ontdekken wat jullie kunnen verwachten in elke fase van de geboorte en daarna. Jullie worden voorbereid op verschillende situaties, veelvoorkomende complicaties en leren wat de voor- en nadelen zijn van medische interventies en wat jullie opties daarbij zijn. Dit helpt in het nadenken over jullie wensen en bovenal in het behouden van de regie. Ook wanneer het anders loopt dan verwacht.

Emotionele voorbereiding

Met uitgebreide aandacht voor de mentale en emotionele aspecten van de geboorte en het prille ouderschap.

Realistisch & Persoonlijk

Het doel van mijn cursus is niet om een droombevalling en roze-wolk-kraamtijd voor te bereiden. Het doel van mijn cursus is om te begrijpen wat er fysiek, fysiologisch en mentaal gebeurd en kan gebeuren, realistische verwachting te scheppen, met elkaar scherp(er) te krijgen wat jullie belangrijk vinden en nodig hebben tijdens de bevalling en in de kraamtijd. Zodat jullie dit bijzondere proces kunnen doorlopen op júllie manier.

Groepscursussen

De groepscursussen zijn ideaal voor stellen die zich in een kleine groep van gelijkgestemde (aanstaande) ouders willen voorbereiden op de bevalling en kraamtijd. We behandelen uitgebreid alle aspecten van de geboorte en de periode erna, met ruimte voor interactie en persoonlijke vragen. Het voordeel van een groepscursus is dat jullie niet alleen van mij, maar ook van elkaar leren. De cursus is geschikt voor zowel nieuwe als ervaren ouders.

Cursus:

4 lessen van 2 tot 2,5 uur

Locatie:

Doetinchem, exacte locatie volgt!

Data & tijden:

Neem contact met mij op om te informeren naar de mogelijkheden!

Investering:

 €365,- excl. BTW

Privé cursussen

Willen jullie liever voorbereiden met 1-op-1 begeleiding in een persoonlijke setting in plaats van in een groep? Zijn er speciale omstandigheden die maken dat jullie specifieke wensen en behoeften hebben? Of je nu opnieuw zwanger bent na een verlies, een keizersnede hebt gehad en nu graag vaginaal wilt bevallen, een tweeling verwacht of een eerdere traumatische bevalling hebt ervaren: mijn privécursussen stem ik volledig af op jullie persoonlijke situatie, wensen en behoeften.

Cursus:

De basis privé cursus bestaat (in principe) uit 4 lessen

Locatie:

Jullie zijn welkom in mijn praktijk in Doetinchem, of ik kom bij jullie thuis. Oppas is dus niet nodig!

Data & tijden:

In overleg

Reiskosten:

Voor reizen buiten Doetinchem reken ik een vergoeding van €0,28 cent per kilometer

Investering:

Vanaf €525,- excl. BTW

Online cursus

Op dit moment werk ik aan een online cursus over bevalling, gericht op het voorbereiden van aanstaande ouders met essentiële kennis en praktische tips voor het geboorteproces en de periode erna.

Aanmelden

Heb je vragen over de cursussen of wil je meer weten over de coaching? Wil je je inschrijven voor een cursus of een afspraak plannen? Neem contact met mij op!

Mijn praktijk is gevestigd aan de van Limburg Stirumlaan 19 in Doetinchem.

06 25 30 06 72

info@sanneroelvink-keunen.nl