Over mij

Over mij

Mijn naam is Sanne Roelvink-Keunen. Ik ben opgegroeid in Ulft in de Achterhoek, heb daarna lange tijd in Arnhem en Zutphen gewoond waarna ik eind 2023 verhuisd ben naar de stad waar ik 34 jaar geleden geboren ben: Doetinchem. Samen met mijn man Mario en dochtertje Neele van 2 woon ik in de wijk Schöneveld, waar ik ook mijn praktijk heb. In december verwachten wij onze tweede dochter. De twee oudste dochters uit Mario’s eerdere relatie, Merle en Yfke, zijn ook een deel van de week bij ons. Een dynamisch, vrouwen-huishouden!

Ik ben organisatiepsycholoog (MSc) en gecertificeerd coach. Mensen en hun ontwikkeling zijn altijd de rode draad in mijn studies en werk geweest. Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter kreeg  die interesse een nieuwe focus: ik wilde álles weten over die (hele) vroege ontwikkeling. Van (pre)conceptie tot geboorte, tot de eerste stapjes en alles wat daar tussen gebeurt en alles wat daarmee te maken heeft. Kort na de geboorte van Neele ben ik opgeleid tot docent HypnoBirthing®. Ik ben lid van Vraag de Vroedvrouw, hét online kennis platform waarop wetenschappelijke kennis uit de (Nederlandse) geboortezorg gedeeld wordt. Op dit moment ben ik in opleiding tot specialist bevallingsverwerking.

De transformatie die wij als mens doormaken wanneer we van ‘kind zijn’ naar ‘ouder zijn’ gaan, blijft mij fascineren. Mama of papa worden brengt niet alleen nieuw leven in jouw leven en in de wereld, maar brengt ook nieuwe aspecten van jezelf aan het licht. Dit is een uitzonderlijke periode in je leven waarin je (oude) patronen en coping-mechanismen flink op de proef gesteld kunnen worden. Ik zie dat een bevalling vaak een soort snelkookpan van het leven is. Zo heb ik mijn eigen bevalling ook ervaren. In de zwangerschap, bevalling en periode daarna kom je dingen in jezelf tegen die je verrassen, verwonderen, raken, ontroeren, en die je verdrietig, intens gelukkig, bang, trots, boos en eenzaam maken. En soms kan het voelen alsof het allemaal tegelijk komt. Een periode vol bijzondere, mooie momenten maar dus ook vol uitdagingen en worstelingen. En dat is volkomen begrijpelijk en volkomen normaal en dat mag er allemaal zijn.

pexels-anastasiya-vragova-22991246-15715300
Foto Sanne

Dat leren dragen, maakt het draaglijk. Daar gaat Draagkracht over.

Dit inspireerde mij om Draagkracht Doetinchem op te richten. Met mijn uitgebreide zwangerschapscursussen begeleid ik stellen in de voorbereiding op de komst van hun kindje, waarbij ik mij richt op zowel de fysieke en fysiologische, als de emotionele en psychologische aspecten van geboorte en de eerste periode daarna. Mijn wetenschappelijke achtergrond (organisatiepsycholoog, MSc) helpen mij daarin om een fijne balans te houden tussen ratio en kennis en gevoel en emotie. Tussen het fysieke en emotionele. Mijn aanpak is altijd maatwerk en persoonlijk, omdat ik geloof dat elke ouder een eigen verhaal heeft met unieke behoeften en verwachtingen.

Als coach begeleid ik vrouwen die in de aanloop naar, of juist na de komst van hun kindje(s) tegen uitdagingen in zichzelf en het (prille) moederschap aanlopen. In mijn praktijk coach ik vrouwen die bijvoorbeeld te maken hebben gehad met verlies tijdens of na de zwangerschap, een traumatische bevallingservaring hebben gehad, worstelen met angst voor de bevalling of een moeilijke tijd hebben gehad na de geboorte.

Ik ondersteun en begeleid (aanstaande) in deze unieke periode, op een manier die helemaal aansluit bij jullie/jouw unieke situatie en wensen. Of het nu gaat om de voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd of uitdagingen in het prille ouderschap: ik sta met liefde voor jullie klaar!

ONTDEK MIJN AANBOD

Cursussen

Mijn uitgebreide zwangerschapscursussen zijn ontworpen om jullie optimaal voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd. In de cursus gaan we uitgebreid in op zowel de fysieke en fysiologische, als de emotionele en mentale aspecten van bevallen en de kraamtijd. Met een stevige basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en kennis uit de Nederlandse geboortezorg, aangevuld met (onder andere HypnoBirthing®) ontspanningstechnieken zorgen we er samen voor dat jullie met vertrouwen de bevalling en kraamtijd tegemoet gaan!

Ik bied groeps- en privécursussen. De cursussen bestaan uit 4 lessen van 2 tot 2,5 uur. De groepscursussen vinden plaats in Doetinchem. De privécursussen kunnen in mijn praktijkruimte of bij jullie thuis plaatsvinden.

Coaching

De periode rondom zwangerschap, geboorte en het prille moederschap is een van de meest bijzondere fases in je leven. Het is een tijd vol nieuwe ervaringen, diepe verbinding en ongekende liefde. Maar naast de mooie momenten kan het ook een tijd zijn van intense uitdagingen, onzekerheden en soms pijnlijke ervaringen of herinneringen.

Ik coach vrouwen die in deze kwetsbare fase van hun leven behoefte hebben aan professionele begeleiding en een luisterend oor. Misschien heb je een miskraam gehad, een traumatische bevalling ervaren, of worstel je met angst voor de bevalling die nog moet komen. Misschien zijn de eerste weken na de geboorte zwaarder dan verwacht, of komen oude pijnlijke herinneringen boven die het moederschap overschaduwen.

Vragen? Neem contact met mij op!

Heb je vragen over de cursussen of wil je meer weten over de coaching? Wil je je inschrijven voor een cursus of een afspraak plannen? Neem contact met mij op!

Mijn praktijk is gevestigd aan de van Limburg Stirumlaan 19 in Doetinchem.

06 25 30 06 72

info@sanneroelvink-keunen.nl